Együtt a szén-dioxid-semleges tengeri szállításért: Team Malizia és Windcoop

A Windcoop és a Team Malizia mostantól együtt népszerűsítik a tengeri szállítás szén-dioxid-semleges jövőjét szolgáló szélenergia-technológiát.

„A tengeri közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy 3 százalékéáért felelős – állítja Boris Herrmann, a nemzetközi vitorláscsapat vezetője. – A Windcoop és a Team Malizia egyaránt hisz a szeles meghajtási technológiában, közös munkánkkal »hangot adunk« a szélnek a tengeri szállítási iparban.”
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Team Maliziával társulva hívhatjuk fel a figyelmet a fenntartható kezdeményezésekre – tette hozzá Nils Joyeux, aki a Windcoop ügyvezető igazgatója, valamint a Zéphyr és Borée vezérigazgatója. – Kampányukkal (A Race We Must Win – Climate Action Now!) nagy közönséget vonzanak, és az óceáni versenyzésből származó szakértelmükkel is hozzá tudnak járulni a projekt sikeréhez. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy hajózási társaságunkat szövetkezetbe szervezzük, éppen azért, hogy sokan részt vehessenek az átállásban, amelyre sürgető szükség van. A Windcoopnak így bárki tagja lehet: magánszemélyek, vállalatok és közösségek.”

A Windcoop és a Team Malizia megállapodott abban, hogy aktívan együttműködik közös céljuk érdekében, nyilvánosan népszerűsítve a szeles meghajtási technológiák alkalmazását, innovációját és előnyeit. Széles körű üzleti, politikai és társadalmi hálózatuk, valamint partnerkapcsolataik révén közösen kívánnak fellépni az éghajlatváltozás elleni fellépés érdekében, és szeretnék elérni, hogy az emberek jobban megértsék az éghajlatváltozásnak az óceánokra gyakorolt hatását.

A Windcoop
Az első, szövetkezetként felépített szén-dioxid-mentes hajózási vállalat. Olyan konténerszállító hajókat üzemeltet, amelyeket főként szélenergiával hajtanak. Ezek az innovatív járművek hozzájárulnak az alacsony szén-dioxid-kibocsátású közlekedés fejlesztéséhez, az első vitorlás teherhajó építését az idén kezdik meg. Céljuk, hogy a projekt a tengeri közlekedés átállását felgyorsítani kívánó emberek sokaságának tulajdonába kerüljön.

YouTube video

(forrás: sail-world.com, fotók: leshorizons.net, team-malizia.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!