Az olasz város, ahol sokba kerül egy szelfi

2023. április 14.
Címkék :

Portofino polgármestere, Matteo Viacava vörös zónákat jelölt ki, amelyek megakadályozzák, hogy a turisták a falu „piazzettáján” tolongjanak a tökéletes szelfiért.

A kevesebb mint 400 lakost számláló halászfalu az elmúlt évtizedekben a nemzetközi sztárvilág üdülőhelyévé vált. Portofino rendszeres látogatói között olyan hírességek voltak, mint Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Kardashianok és Beyoncé.

Az új szabály – amely október 15-ig minden nap reggeltől este hatig van érvényben – azért született, hogy véget vessenek a turisták által az elmúlt években okozott káosznak. A kijelölt területeken a gyaloglás megengedett, azonban a turisták nem várakozhatnak vagy szervezhetnek találkozót a „vörös zónákban”. Az önkormányzati rendelet szerint 68 és 275 euró közötti bírságot kell fizetni annak, aki nem tartja be a rendelkezéseket.

A döntés akkor született, amikor a közeli Cinque Terre nyaralóhelyeinek polgármesterei a turisták számának korlátozását fontolgatták az UNESCO-világörökségi helyszínek védelme érdekében – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!