Fenntartható hajós verseny lesz a Balatonon

2023. március 13.
Címkék :

A nemzetközi vizeken már ismert hajós versenysorozatot Magyarországon először a Balatonon rendezik meg, augusztus 22–27. között.

A verseny fő célja, hogy a régió felelős intézményei összefogásukkal egy olyan innovatív és a fenntarthatóság jegyében zajló nemzetközi Solar Boat-futamot szervezzenek meg elsőként Magyarországon, amely a régiót kiemelt helyre emeli nemzetközi színtéren is és innovatív vonzerejét meghatározza a következő generációk részére. Nemzetközi futamokat jelenleg Monacóban, Hollandiában, Németországban és Madeirán rendeznek Európában, ehhez csatlakozik a magyarországi rendezvény.

Az együttműködés fő törekvése a fenntarthatóságra való nevelés, a felelős környezettudatos szemléletmód és az azonnali cselekvés megvalósításának bemutatása a jövő nemzedékének, valamint a különböző tudományterületek összefogásával elérhető gazdasági és társadalmi fejlődés szemléltetése az érdeklődők számára.

A helyszínt Balatonalmádi Város Önkormányzata biztosítja a kísérőrendezvények számára, amelyek során a partnereink jó néhány programot kínálnak a szakmai résztvevőknek (hajózási ipar, megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégek, kapcsolódó tudományterületek képviselői), a családoknak/nyaralóknak és egyetemistáknak is. A versenyekre nemcsak a versenyző csapatok, hanem a hajós és vízi sportok szerelmesei, befektetők, üzletemberek, érdeklődők is ellátogatnak, gyerekektől egészen az idősebb generációig.

A Pannon Egyetem – mint a Dunántúl és a Balaton környékének meghatározó egyeteme – és Balatonalmádi vízpartján található kollégiuma partnereivel együttműködve kitűnő hátteret biztosít a rendezvény sikeres lebonyolításához – írta a hunsail.hu.

Kapcsolódó hír: Magyar fejlesztésű napelemes versenyhajó profi műegyetemistáktól

Összefoglaló film a 2022-es monacói eseményről:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!