Egy filmsztár biztosan ott lesz az idei Palmavela regattán

A legendás, 1961-ben épült Maxit, a „Halálos nyugalom” című filmsiker főszereplőjét is benevezték az immár tizenkilencedik alkalommal megrendezendő vitorlás versenyre.

Bár még majdnem két hónap van hátra az esemény kezdetéig, a nevezési lista már közel kilencven hajót számlál. Köztük egy olyat, amely nem csak az 1961 óta tartó sportmúltja miatt legendás, hanem azért is, mert Nicole Kidman, Sam Neill és Billy Zane mellett a „Halálos nyugalom” című film főszereplője is.

A Stormvogel a dél-afrikai Stellenbosch borvidéken 1961-ben épített Maxi, számos sikert aratott olyan legendás eseményeken, mint a Fastnet, a Sydney-Hobart és a Dinard. A hajó megrendelője a holland faipari vállalkozó, ifjabb Kees Bruynzeel, tervezésének és építésének három kulcsfigurája volt: Van de Stadt felelt a hajótestért, John Illingworth a vitorlázatért és a fedélzetért, Laurent Giles pedig a belső terekért.

Április 27. és május 7. között a Real Club Náutico de Palma ad otthont a hajónak, amely a nyílt tengeri futam és a PalmaVela mellett ebben a szezonban ismét részt vesz a Rolex Fastnet és a Les Voiles de St. Tropez versenyeken.

A nevezési határidő március 28., de a versenyrendezőség – a 2022. december 27-én közzétett versenykiírás szerint – később is fogadhat el jelentkezéseket.

fotók: palmavela.com, filmaffinity.com, top-yachtdesign.com

forrás: palmavela.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!