Szenzációs teljesítmény a PalmaVela regattán

A Wally Cento Galateia hat futamból hatot nyerve diadalmaskodott az IRC-IMA Maxi osztályban a mallorcai PalmaVela nagyhajós szezonnyitón.

Tíz kategóriában száz hajó nevezett a nagy hagyományokkal büszkélkedő versenyre, túra- és pályafutamokon ütve el a rendelkezésre álló időt. A hét Maxiból álló flottában (ahol négy hajó is 100 lábas vagy annál nagyobb volt) a Galateia elképesztő magabiztossággal gyűjtötte a futamgyőzelmeket.

„Azt hiszem, jó hetet zártunk, jól éreztük magunkat” – mondta a helyi illetőségű, 470-es osztályban olimpiai aranyérmes Jordi Calafat, aki a Galateia stratégájaként dolgozott a héten. A második helyen záró Bullit csapata nem elégedetlenkedett az ezüsttel, lévén ez volt az első versenyük a nemrég vásárolt hajóval.

Wally Centók a Maxi flottában:

YouTube video

ORC 0-1 osztályban az Urbania (DK46) az utolsó napi hosszú futam megnyerésével biztosította be az első helyét, ORC 2 osztályban Christian Plump és a Spanyol Vitorlás Szövetség elnöke, Javier Sanz nyert a Club Swan 42 Elena Novával.

Nicolás González Dufour 40 Ladyje ORC 3-ban diadalmaskodott, csupa első hellyel: „A hajó kiválóan teljesített, a sorozatos első helyeknek köszönhetően elég kényelmes lett a vége. A sikerben kulcsszerepet játszott a legénység, hiszen régóta vitorlázunk együtt, összeszoktunk. És nagyon akartunk nyerni.” A vendég német csapat (Kiel YC) az Immac Fram (Italia 9.98) fedélzetén a két záró futamon győzve nyert ORC 4-ben.

A murciai José María Meseguer vezette Pez de Abril legénysége szerezte meg a Club Swan 42-es győzelmet, a kétszeres olimpiai ezüstérmes spanyol Natalia Vía-Dufresne és legénysége nyerte a J/80-as osztályt, míg Dragonban a német Michael Zankel vezette Pow Wow csapata állhatott a dobogó tetejére.

Végeredmény.

Szemet gyönyörködtető látvány: a Spirit of Tradition osztály

YouTube video

(fotók és forrás: palmavela.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!