Erős lesz a klasszikus flotta a 19. PalmaVela regattán

A Real Club Náutico de Palma rendezvényén tizenhárom hajó áll rajthoz a VintageClassic kategóriában, ami messze túlszárnyalja az előző évi mennyiséget.

Már csak pár nap van hátra az idén tizenkilencedik alkalommal megrendezendő PalmaVela kezdetéig. A regatta továbbra is büszkén vállalja fel, hogy többosztályos esemény: nemcsak az ORC, a One Design és nagy hajós osztályok képviseltetik magukat, de klasszikus és hagyományos jachtok flottája is részt vesz rajta – méghozzá szép számban.

A Real Club Náutico de Palma (RCNP) által szervezett versenyre ezúttal tizenhárom csapat adta le nevezését a kategóriába (az előző két kiadásban hét-hét résztvevőt regisztráltak), amelyben öt ország képviselteti magát: Spanyolország, Németország, Hollandia, Svédország, Svájc. Igen komoly látványosságnak ígérkezik, ahogy a vitorlásversenyzés néhány ékköve küzd majd a címért a mediterrán naptár első nagy eseményén.

A legutóbbi verseny győztese, Gabriel Catalá megerősítette, hogy a January Sails az idén újfent rajthoz áll, ahogy a klasszikus és hagyományos jacht kategóriák 2021-es győztesei, a Legolas (Jens Ricke) és a Marigan (Tim Liesenhoff) is – mindhárom hajó az RCNP zászlaja alatt versenyez. Visszatér három Wally Nano is: Marcus Schiermann Little Thilája, Sir Andrew Cook Nostrominója és Stefan Seuss Nijije.

A klasszikusok versenyprogramja május 5-én, pénteken 13 órakor kezdődik, a három versenynapra három partmenti futamot terveznek.

(fotók és forrás: PalmaVela)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!