Kína helyett Ausztrália lesz a döntő helyszíne – WMRT 2022

A World Match Racing Tour szervezői bejelentették, hogy a 2022-es WMRT döntőt Sydney-ben rendezik meg, december 13–18. között. Házigazda a CYCA.

A regatta győztese a 2022-es év hivatalos párosverseny-világbajnoka lesz, az eseménynek az ausztrál Cruising Yacht Club of Australia (CYCA) ad otthont. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a döntőt december 6–11. között Sencsenben rendezték volna meg, csakhogy Kínában jelenleg zárt a határok jó része, a járvány 2020-as kezdete óta szigorú utazási korlátozások vannak érvényben az országba érkező nemzetközi látogatók számára.

„A kínai utazási korlátozások miatt az idén megint nem tudtuk megrendezni a WMRT döntőjét Sencsenben – nyilatkozta James Pleasance, a WMRT ügyvezető igazgatója. – Ám valamit tennünk kellett, és nagyon örülünk, hogy a CYCA-val együttműködve Sydney-be helyezhettük át a regattát. A klubnak nagy tapasztalata van a világszínvonalú párosverseny események lebonyolításában, és decemberben a vitorláskörülmények is ideálisak lesznek.”

A döntőre legfeljebb 12 csapat kap meghívást, köztük a világbajnoki címvédő Taylor Canfield (Stars + Stripes Team USA) és a hatszoros világbajnok Ian Williams (Nagy-Britannia). Az eseményt az Elliott 7 m-ekből álló CYCA flottában vitorlázzák 4 vagy 5 fős legénységgel, a verseny 5 napon keresztül zajlik.

A CYCA a Rolex Sydney–Hobart Yacht Race otthona is, a klub készül a december 26-án kezdődő, ikonikus verseny 77. kiadására. Arthur Lane, a CYCA elnöke: „Rendkívül izgalmas számunkra, hogy a World Match Racing Tour partnereként először hozhatjuk el a döntőt a déli féltekére. A klubnak komoly múltja van a világszínvonalú vitorlásversenyek megrendezésében, alig várjuk, hogy az összes csapatot Sydney-ben és a CYCA-ban üdvözölhessük.”

(fotók és forrás: wmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!