Törölték a párosverseny-világbajnokság döntőjét

A World Match Racing Tour szervezői bejelentették, hogy a Kínában érvényes korlátozások miatt a március 15–20-ra halasztott 2021-es WMRT-döntőt nem rendezik meg.

Bár az esemény szervezői teljes mértékben felkészültek arra, hogy márciusban Sencsenben fogadják a versenyzőket és a hivatalos személyeket, az eseményre nem sikerült időben biztosítani a szükséges kínai beutazási vízumokat. Hab a tortán a jelenlegi előírásokban szereplő legalább 21 napos karanténidőszak, amely minden résztvevőt érint.

„Kiábrándító, hogy nem tudunk Kínába utazni az első Shenzhen Bao’an Match Cupra márciusban – nyilatkozta James Pleasance, a WMRT ügyvezető igazgatója. – Az országba való beutazási vízum megszerzésére vonatkozó jelenlegi szabályok, valamint az érkezéskor előírt minimális elkülönítési időszak lehetetlenné tette számunkra a rendezvény lebonyolítását.”

A Tour szervezői a következő hetekben folytatják a tárgyalásokat sencseni partnerükkel és a helyi hatóságokkal, hogy megvizsgálják egy további esemény megrendezésének lehetőségét az év későbbi szakaszában – amikor a versenyzők és a hivatalos személyek számára engedélyezik a belépést Kínába.

A 2022-es WMRT-szezon a tervek szerint áprilisban kezdődik a Ficker Cuppal (április 13–16).

(fotók és forrás: World Match Racing Tour)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!