Az Alinghi Red Bull Racing az idei TF35-ös szezon győztese

Egy ötfutamos szombat után, vasárnap szélcsendben ért véget a TF35-ös osztály 2022-es szezonja az olaszországi Scarlinóban. A bronzérmes örült a legjobban.

Csütörtökön próbafutammal és két éles menettel vette kezdetét a program, ezekből a Realteam for Leman hope jött ki a legjobban, két győzelemmel.

YouTube video

Számukra pénteken sem volt megállás, újabb két futamgyőzelemmel folytatták.

YouTube video

Szombaton 9-12 csomós szélben, hullámmentes vízen öt futamot teljesített a mezőny, az első kettőt a Spindrift, az utolsó hármat ismét a Realtem for Leman hope nyerte, ezzel a regatta dobogójának tetejére állhattak.

YouTube video

A TF35 Trophy összesített győztese ugyanakkor az Ernesto Bertarelli vezette Alinghi Red Bull Racing lett, akik a svájci Miesben és a Geneve–Rolle–Geneve versenyen aratott győzelmükkel, majd a múlt hónapban az észak-olaszországi Malcesinében elért második helyezésükkel megszerezték a 2022-es szezon megnyeréséhez szükséges pontelőnyt – egy versennyel a vége előtt. Így mostani harmadik helyük tulajdonképpen már nem is számított. Pedig az összetettben végül második Realteam for Leman hope azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy megvédje a TF35 Trophy bajnoki címét.

TF35 Scarlino 2022

Scarlinóban második, a szezon összesített tabellájának harmadik helyezettje a Dona Bertarelli és Yann Guichard vezette Spindrift lett. A teljesítményük folyamatosan javult, ahogy a fiatal csapat beilleszkedett a menők közé, és Scarlinóban egy kivételével minden futamban az első háromban végeztek.

TF35 Scarlino
(kilenc futam után, egy kiejtővel)

Realteam for Leman hope, 9

Spindrift, 15

Alinghi Red Bull Racing, 25

Team Sailfever, 29

Zen Too, 39

Ylliam XII – Comptoir Immobilier, 39

TF35 2022 összesített rangsor
(hat verseny után, egy kiejtővel)

Alinghi Red Bull Racing, 6

Realteam for Leman Hope, 7

Spindrift, 10

Team Sailfever, 14

Zen Too, 19

Ylliam XII – Comptoir Immobilier, 21

Vitamina Sailing, 27

(fotók és forrás: tf35.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!