Minden idők legerősebb flottája: Maxi Yacht Rolex Cup 2022

Minden idők egyik legnagyobb, legversenyképesebb és leginnovatívabb maxijacht flottája kezdte meg Porto Cervóban az ötnapos regattát.

Először 1980-ban rendezték meg a Maxi Yacht Rolex Cupot, amely a szokásoknak megfelelően hétfőtől szombatig tart, a csütörtöki pihenő-, illetve tartaléknap. A Costa Smeralda Yacht Club és a Nemzetközi Maxi Szövetség (IMA) szervezte eseményre – amely a Maxi-versenynaptár csúcspontját jelenti – ötven hajó gyűlt össze. Ez a második legnagyobb flotta a 2016-os ötvenhárom után.

A Maxi Yacht Rolex Cup az IMA Mediterrán Maxi Inshore Challenge (MMIC) utolsó előtti versenye. A címvédő, az IMA elnöke, Benoît de Froidmont és Wally 60 Wallyñója jelenleg egyetlen ponttal vezeti a 2022-es MMIC-t Alessandro del Bono ILC maxi Capricorno nevű hajója előtt, Peter Dubens North Starja és Sir Peter Ogden Jethouja pedig szorosan követi őket.

A show-t az idén valószínűleg Roberto Lacorte új FlyingNikkája lopja el, amely egyedül versenyez a Mini Maxi 0-ban. Ez lesz a világ első foilos maxihajójának első regattája, igaz, nagy árat fizetnek a sebességfölényért, mert az IRC-számuk 3,866.

Szintén új Pier Luigi Loro Piana My Songja, a Nautor ClubSwan 80 első példánya. Loro Piana a kilencvenes évek eleje óta versenyez a Maxi Yacht Rolex Cupon. A regatta ma délben kezdődött, gyenge szeles viszonyok között, de az előrejelzés szerint a hét folyamán folyamatosan frissül a szél, akár mistralig.

Előzetes:

YouTube video

(forrás: EuroSail News, fotók: IMA/Studio Borlenghi)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!