Vízen az első ClubSwan 80

A vadonatúj ClubSwan 80 sorozat első jachtja június 23-án debütált egy zártkörű bemutató keretében La Speziában.

Ennek a 80 lábas versenyhajónak a bemutatása újabb mérföldkövet jelent számunkra. Kiszélesítettük a kínálatunkat, közelebb kerülve ahhoz, hogy ügyfeleink minden igényét ki tudjuk elégíteni – mondta Giovanni Pomati, a Nautor Group vezérigazgatója. „A piac mindig valami mást, a megszokottól eltérő dolgot vár, a ClubSwan termékcsaládunk friss, merész és innovatív megoldást kínál, magasra téve a lécet. A CS80 egy vegytiszta versenyhajó, amely remekül megállja a helyét kis legénységgel, valamint kényelmes túrázás közben is.”

Marcello Persico, a Persico Marine vezérigazgatója elmondta: „Egy új hajó vízre bocsátása mindig jelentős pillanat, a ClubSwan 80 esetén különösen megtisztelő számunkra a tulajdonos és a Nautor’s Swan belénk vetett bizalma. Ez a hajó ugyanolyan szabványok szerint készült, mint amilyeneket az America’s Cup-hajók és a legkeményebb óceáni versenyeken (The Ocean Race, Vendée Globe) részt vevő IMOCA 60-asok esetén használunk.”

A ClubSwan 80-ast ugyanaz a Juan Kouyoumdjian tervezte, aki az összes többi új ClubSwant (36, 50, 125): „A ClubSwan Yacht részleg egyre növekszik, és nagyon izgatott vagyok a család új tagjának érkezése miatt. Biztos vagyok benne, hogy fenekestül felforgatja a versenysportot – mondta Juan Kouyoumdjian. – Lenyűgöző hajó, alig várom, hogy láthassam a nemzetközi versenyeken.”

A ClubSwan 80-as szeptember 4–10. között debütál a Maxi Yacht Rolex Cupon Porto Cervóban, Szardínián, világpremierére a Monaco Yacht Show-n kerül sor, szeptember 28. és október 1. között.

Akinek ismerősen cseng a My Song mint hajónév, nem téved. Az ilyen néven először épült hajót 2017-ben mutattuk be az Aqua Magazinban, két évvel később pedig azzal került be a hírekbe, hogy 2019. május 26-án leesett a szállítóhajóról az Atlanti-óceánon. Pár héttel később kimentették, hogy aztán hamarosan kiderüljön, nem javítható. A sérüléseit látva ezen nincs is mit csodálkozni.

YouTube video

(forrás: ibinews.com, fotók: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!