Bajba került a milliomos szuperjachtja

A My Song nevű Baltic 130 szuperjacht szállítás közben leesett az őt szállító teherhajóról

A szuperjachtregatták egyik sztárjának számító 40 méter hosszú My Song a Karib-tengerről tartott a mediterrán szezon kezdetére a Baleár-szigetekre, amikor szombaton hajnalban, közel a célhoz, eddig ismeretlen körülmények között leesett a szállítóhajóról.

A My Song a jövő héten, Ibizán rendezendő Loro Piana Superyacht Regattára érkezett volna. Az esemény azért is különösen kellemetlen, mert a hajó tulajdonosa az a Pier Luigi Loro Piana, aki a mostani ibizai szuperjachtverseny fő támogatója és névadója. Piere Luigi az egyik örököse a nagyapja által 1924-ben alapított világhírű, luxusruhákat készítő Loro Piana cégnek, vagyonát a Forbes 1,6 milliárd dollárra becsüli.

A Baltic Yachts 22 hónapig építette, majd 2016-ban adta át hajót, amely 39,62 m hosszú, 8,52 m széles, 105 tonna, a maximális sebessége 30 csomó, az árbóca pedig 56 m magas. A jacht terveit a Nauta Design és a Reichel Pugh Yacht Design készítette.

A kármentés jelenleg is zajlik, de a kifejezetten versenyekre tervezett karbonhajó mentése és javítása minden bizonnyal költséges és időigényes lesz.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!