A My Song megérkezett Palmára

Mint arról beszámoltunk, a My Song nevű Baltic 130-as 40 méter hosszú jacht május 26-án, a hajnali órákban leesett az őt szállító hajóról, miután a tartószerkezete összeomlott. A hajó a ma kezdődő, a szardíniai Porto Cervóban rendezett Loro Piana Superyacht Regattára tartott, amit tavaly meg is nyert.

A szállítást végző Peters & May vállalat igazgatója, David Holley rövid közleményében jelezte, hogy bár a hasonló eseményeket nem szokták kommentálni, a nagy médiafigyelemre való tekintettel most mégis úgy érzi, hogy néhány dolgot tisztázni kell, megelőzendő az esetleges találgatásokat. A hajó elvesztéséről május 26-án hajnali 4-kor kapták a jelentést a cég diszpécserközpontjába, és azonnal utasították az MV Brattinsborg szállítóhajó kapitányát, hogy tegyen meg mindent a My Song megóvásáért, amíg a tulajdonos által szervezett mentőegységek megérkeznek a helyszínre.

Bár a My Song tartószerkezetét a hajó legénysége építette és az ő felelősségük volt annak biztonsága, az összeomlás pontos okainak feltárására indított vizsgálat jelenleg is zajlik.

Holley elmondta, hogy a Peters & May 40 éve szállít szuperjachtokat szerte a világon, és piacvezetőként mindent megtesznek a rakományok biztonságáért. Az incidensben résztvevő minden fél együttműködik, hogy feltárják a baleset okait, hiszen ez a szállítási mód még mindig a legköltséghatékonyabb és legbiztonságosabb módja a szuperjachtok célba juttatásának.

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!