Nagy siker volt a Foiling Week

Véget ért a kilencedik olasz Foiling Week, mely rekordokat hozott a futamok és a vendégek számában is. A 175 regisztrált hajó öt versenyosztályban mérte össze tudását.

A Moth, WASZP, ETF26, ONEFLY és Wingfoil versenyekre több mint kétezer ember volt kíváncsi a Fraglia Vela Malcesine-ben. A tökéletes időjárási körülmények egész héten látványos meneteket tettek lehetővé, mindenki teljesítette a napi öt futamát, így komplett lett a program.

Résztvevői szám tekintetében a 77 indulót számláló Moth osztály volt a legerősebb, a dobogóra Dylan Fletcher Scott (GBR 10), Nicolai Jacobson (NOR 4882) és Mattias Coutts (NZL4774) állhatott fel. WASZP osztályban (jövő héten világbajnokság ugyanitt) 66 hajó állt rajthoz. Érmesek: Ettore Bottacini (ITA 3135), Charles Cullen (IRL 2987) és Ezio Savoini (ITA 3203). Demjén Olivér 13., Szamódy Tamás 19. lett. A 13 ONEFLY között Léo Maurin (FRA 37), Louis Chambet (FRA 7) és Gabriel Skoczek (FRA029) voltak a legeredményesebbek. A 8 hajós ETF26-os mezőnyből a Teampro – FRA10 (Jean Christophe Mourniac, Benjamin Amiot és Pierre Yves Durand), a Live Ocean Racing – NZL 64 (Olivia Mackay, Helena Sanderson és Serena Woodall), valamint a Youth Foiling Team – FRA 00 (Charles Dorange, Pierre Boulbin és Jean-Baptiste Ducamin) emelkedett ki. 18 nevezőt számlált a Wingfoil osztály, ahol aztán Francesco Capuzzo (ITA 73), Alessandro Jose Tomasi (ITA 70) és Luca Franchi (ITA 76) állhattak dobogóra.

Teljes eredménylista.

Az eseményhez kapcsolódó filmfesztivál teljes anyaga:

YouTube video

fotók és forrás: The Foiling Week

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!