Jön a repülő hajók filmfesztiválja

Az elmúlt évek hatalmas sikere és népszerűsége nyomán az idén a Foiling Week megrendezi az első, kifejezetten a foilos suhanásról szóló filmfesztivált.

Az esemény a kaland, az akció, a környezetvédelem és az új technológiák szellemét hozza össze a világ minden tájáról. A Foiling Filmfesztiválon a felsorolt témákat körüljáró dokumentumfilmeket mutatnak be. Az idei első kiadásán a fesztivált a lenyűgöző Malcesinében rendezik, a június 29. és július 3. között zajló Foiling Week alatt.

A fesztivál lehetőséget kínál arra is, hogy az alkotók találkozzanak más filmesekkel, fotósokkal és profi sportolókkal, személyesen, egy rendkívül kreatív és inspiráló légkörben cseréljenek eszmét és működjenek együtt.

Fesztiválfelhívás
A pályázók március 15-től április 30-ig jelentkezhetnek a Film Freeway online platformon a következő linken: https://filmfreeway.com/FoilingFilmFestival vagy e-mailben az info@foilingfilmfestival.org címen.

Fesztiválestek
A versenybe benevezett filmeket a fesztivál előtt szűrik, és kiválasztják a győzteseket. A nyertes alkotások bekerülnek a FFF-programba, esténként körülbelül 2 órás, 8–15 vegyes filmet tartalmazó blokkokban mutatják be őket.

Vándorvetítés
A szervezők egy World Tour-programot is terveznek, amelybe nem csak nyertes filmek kerülhetnek be, az összeállított anyaggal a globális közönséget célozzák, filmszínházakban tervezik bemutatni a felvételeket, illetve online vetítésekre is sor kerülhet.

Foiling Film Festival 2022, előzetes

YouTube video

(forrás: livesaildie.com, fotók: folingweek.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!