Ausztrália lesz a házigazda: WASZP Games 2023

Jövő decemberben a Port Phillip-öböl déli vége életre kel, a Sorrento Sailing & Couta Boat Club ad otthont a Nemzetközi WASZP Játékoknak – ami egyfajta világbajnokság.

A Sorrento Sailing & Couta Boat Club jelenleg egy új klubház építési munkálatain dolgozik, amely 2022–23 nyarára, jóval a Nemzetközi WASZP Játékok előtt elkészül. Az új létesítmény tökéletes bázist biztosít a nagyszabású nemzetközi eseménynek. A várhatóan 150 versenyző számára bőséges hely áll majd rendelkezésre.

Jelenleg 135 WASZP van Ausztráliában, és nagy érdeklődés mutatkozik a tengerentúlról is, valószínűleg ez a rendezvény lesz az ausztrál nyár ékköve. Várhatóan Nagy-Britanniából, Új-Zélandról, az USA-ból, Kanadából és Hongkongból is érkeznek versenyzők.

A WASZP Games legutóbb 2019-ben járt Ausztráliában, akkor Perthben, a Swan folyón rendezték (remek magyar szerepléssel). Az esemény óta világszerte robbanásszerű növekedés tapasztalható az osztályban, így a WASZP az idén több mint 180 versenyzőt vár a gardai Nemzetközi WASZP Játékokra. Erre erős ausztrál kontingens utazik, körülbelül 15 vitorlázóval.

Az ausztrál flotta naptára gyorsan töltődik, hiszen a 2022/23-as szezonra már nyolc eseményt szerveztek különböző ausztrál államokban. Így a január 22–27. között Perthben, a Perth Dinghy Sailing Clubban, a Swan folyón megrendezendő ausztrál nemzeti bajnokságot, az állami bajnokságokat, illetve a három államban megrendezendő állami szlalombajnokság.

Az osztály egyik vonzereje a közössége, mivel a legjobb vitorlázók segítik az új belépőket, ennek keretében a WASZP osztály több edzőtábort szervez az új belépők számára a Nemzetközi WASZP Játékok előtti 12 hónapban.

Beharangozó videó

YouTube video

(fotók és forrás: waszp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!