Erre kell figyelni a horvátországi utazáskor

Horvátországban néhány kivétellel további egy hónappal meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket. A közösségi közlekedésre, az üzletek nyitvatartására, a maszkviselésre és a határátlépésre vonatkozó szabályok nem változnak.

Horvátországban néhány kivétellel további egy hónapra meghosszabbították a pandémia miatt hozott korlátozó intézkedéseket: az enyhítések a nyilvános összejövetelekre és egyes területeken a védettségi igazolások használatának eltörlésére vonatkoznak.

Március 1-jétől nyilvános rendezvényeken nyílt térben a korábbi 50 helyett százan lehetnek jelen. Zárt térben 25 helyett 50 főben határozták meg a jelenlévők számának felső határát.

A sporteseményeken zárt térben továbbra is csakis Covid-igazolvánnyal lehet részt venni, és a maszk viselése is kötelező. A szabadtéri versenyeken is kötelező az igazolvány, de ott nem kell maszkot viselni. A benti nézőtereknek legfeljebb a felét lehet kihasználni, a kintieknél nem szabtak létszámhatárt.

Március elsejétől megszűnt a Covid-igazolványok, illetve a negatív tesztek felmutatásának követelménye az állami hivatalokban, ám a védettségi igazolás továbbra is feltétel az egészségügyi és szociális ellátórendszerben, de nem kell felmutatni például a postán vagy rendőrségen.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!