Sűrű lesz a program a 2022-es Kieli Vitorlás Héten

Nyolc olimpiai szakág 15 nemzetközi osztály világbajnoksága vagy Európa-kupája, valamint az offshore vitorlázás a Kieli Vitorlás Hét kiemelt eseménye.

A Kieler Yacht-Club (KYC) és szervezőtársai több mint 50 nemzet 4500 vitorlázóját várják június 18. és 26. között, a versenykiírás már elérhető, és most még nevezni is kedvezményes díjért lehet.

Kezdésnek a Kieli Hét nemzetközi részére kerül sor (június 18–21.), társszervezésben a hamburgi Norddeutscher Regatta Vereinnel és a berlini Verein Seglerhaus am Wannseevel. A kilenc pályán a Nordic Folkboats Gold Cup (világbajnokság), a 29-er Euro Cup zajlik majd, illetve összemérik erejüket a 2,4 méteres, Contender, Európa, Finn, FD, ILCA 4 és ILCA 6, OK dinghy Waszp osztályok. A második etapban (június 23-tól) a 420-asok, a J/24-esek és a J/70-esek indulnak. A 29er-ben ez a fiatalok utolsó megmérettetése a koppenhágai Európa-bajnokság előtt, emiatt 200 hajót várnak, számukra két külön erre a célra kialakított pályát tűznek ki.

Június 22-étől az olimpiai vitorlázókra irányul a legtöbb figyelem, éremfutamaikat a zárónapon (június 26.) élőben közvetítik a Kiel-Schilksee Olimpiai Vitorlásközpont előtti, partközeli pályáról. A World Sailing időpontvédelmet biztosít az esemény számára, így világ- vagy kontinentális bajnokságok nem ütköznek a naptárban a Kieli Héttel.

Először mutatkoznak be vegyes legénységek a 470-esben (ez a felállás szerepel a 2024-es franciaországi olimpia programjában), kiemelt marad a női és férfi iQ Foil, illetve a nemzetközi Musto Skiff is Kielbe érkezik, az osztály 11. világbajnokságára.

(forrás: EuroSail News, fotók: pointofsailing.de, kielerleben.de, 10thmustoskiffworlds.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!