A vadonatúj Wally WHY200 luxusjacht

Az olasz Wally hajógyár közzétette a WHY200 típusjelű modelljének első példányát bemutató fotókat. A képekről süt az elegancia és a menőség.

A WHY200 a 2021-es Cannes-i Hajókiállításon debütált, terveit a Luca Bassani által vezetett Wally tervezőcsapat alkotta meg, építéséért a Ferretti Group mérnöki részlege és Laurent Giles feleltek. A 45,1 méter hosszú WHY200-ast úgy tervezték, hogy a félig vízkiszorításos hajótest sebességét és teljesítményét a nagyobb hajókon megszokott tágas közös terekkel kombinálja. A széles test és a 200 BRT térfogat egy katamarán stabilitását és helykínálatát nyújtja.

A külső
A főfedélzet hátsó részét úgy alkották meg, hogy szinte zökkenőmentes átmenetet képezzen a belső szalonból a természetbe. Az étkezőt finoman jobbra húzták, így a beltérből egyenes, napozóágyakkal szegélyezett út vezet a fürdőplatformra, amely egyébként sem kicsi, de két lehajtható elemmel tovább bővíthető. A platform előtt, a napozók alatt megbújó két dingigarázs az ilyen méretű luxusjachtokon példátlan befogadóképességű tárolóhelyet biztosít, négyméteres jettender, Waverunner, Seabob, SUP és még sok minden más számára.

A felső fedélzet meghosszabbított teteje elegánsan árnyékolja a fenti étkezőt, miközben a kanapékon és napozóágyakon zavartalanul élvezhető a napsütés. A hajóorr mindeközben hangulatos helyet kínál a négyszemközti beszélgetésekhez vagy a zavartalan olvasáshoz.

A belső terek
Erős színkontrasztok, ívek és szögek jellemzik az első Wally WHY200-as fedélzetének belső tereit, amelyeket a Studio A. Vallicelli & C. tervezett. A bútorokhoz, valamint a fő- és az alsó fedélzet fő vendégtereinek padlózatához is tíkfát használtak. A 61 négyzetméteres szalon minimalista berendezése minden lényeges elemet biztosít a sikeres partikhoz vagy a laza délutánokhoz: a bárból korlátlan mennyiségű frissítőt lehet felszolgálni. A központi helyet elfoglaló, laminált karbonlépcső pedig a tágas vendégszobákba, a kormányállásba és a sky lounge-ba vezet.

Ez a Wally WHY200-as nyolc vendég fogadására alkalmas, négy fürdőszobás kabinban: egy Master lakosztály a főfedélzeten két fürdőszobával, egy alsó fedélzeti VIP-kabin és két további vendégkabin, amelyek szintén az alsó fedélzeten találhatók. A kormányállást és a sky lounge-ot futurisztikus, tartóoszlopok nélküli üveg- és karbonkupola fedi, amely kivételes példája a mérnöki tervezésnek. Külön említést érdemel a Master lakosztály, amely 37 négyzetméteres és 270 fokos kilátást biztosít a környezetre. A hajó másik végén található a gépház, így a nyugodt éjszakai pihenés garantált.

(forrás: charterworld.com, fotók: wally.com)

A hajó hivatalos bemutató filmje:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!