Cannes-ban készülnek a fesztiválra

A szervezők elmondása szerint a francia és az európai egészségügyi helyzet javulásának, valamint az ebből fakadó enyhítéseknek köszönhetően júniustól újraindulhatnak a szakmai kiállítások – így a Cannes Yachting Festival is megrendezhető.

Tavaly lényegében az utolsó pillanatban mondták le az őszi seregszemlét, ami az adott szituációban teljesen érthető volt, most azonban más a helyzet, és hosszú idő után épp a cannes-i lehet az egyik első hajós fesztivál a pandémia után. A kiállítók nagyon készülnek, eddig 430 jelezte megjelenési szándékát, majdnem 600 hajóval.

Természetesen a szervezők készülnek egészségügyi protokollal, várhatóan korlátozzák a belépők számát és minden olyan előírást betartanak, ami akkor érvényben lesz. Előfordulhat például, hogy a látogatók számára kötelezővé teszik a védettségi/oltási igazolvány felmutatását.

Sylvie Ernoult, a Cannes-i Hajókiállítás igazgatója elmondta: „Folyamatosan egyeztetünk Cannes városával és a Palais des Festivals képviselőivel, hogy ideális körülményeket teremtsünk kiállítóink és látogatóink számára. Nagy örömmel üdvözlünk majd mindenkit a tavalyi kihagyás és az egyéb fesztiválok törlése miatt hosszúra nyúlt szünet után, és biztosak vagyunk benne, hogy a kiállítóink különleges meglepetésekkel készülnek a látogatók számára.”

A Cannes Yachting Festivalt szeptember 7–12. között rendezik a francia tengerparti városban.

Összefoglaló film a 2019-es kiállításról:

YouTube video

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: cannesyachtingfestival.com; 7zea.com; cannesexpo.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!