Kiváló szezont zárhat a Bahart

2021. november 14.
Címkék :

November 10-én köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. a kétmilliomodik utasát az idei, 175. jubileumi hajózási szezonban. Ha folytatódik az eddigi trend, úgy az elmúlt 20 év legmagasabb utasszámával zárhatja az évet a társaság.

Már az évközi utasszámok is előrevetítették, hogy a Bahart-kompok az idén újabb csúcsot döntenek. Az őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények hozzájárultak ahhoz, hogy a kompforgalom már október 17-én elérte a teljes 2019. évi utasszámot. Az előzetes prognózis alapján a kompon szállított utasok száma év végére meghaladhatja az 1,375 millió főt, amire utoljára 1997-ben volt példa.

A kompok forgalomnövekedése az elmúlt években folyamatos és kiemelkedő, ami a turisztikai térség bővülő vendégforgalmának, a hajózási társaság hatékony marketingkommunikációjának, a felújításoknak és az igényekhez igazított menetrendeknek, járatsűrítéseknek is köszönhető.

A Bahart idei kétmilliós utasszámának elérésében fontos szerep jutott a személyhajózásnak is, amely keretében a hajók a tavalyi évet 23 százalékkal meghaladva, 649 ezer utast szállítottak az idén.

A kiemelt fejlesztések jövőre is folytatódnak, hiszen cél a műszakilag megbízható, ügyfélbarát, innovatív és környezettudatos megoldások kialakítása, a dinamikusan fejlődő balatoni turizmus kiszolgálása. A társaság modernizációja az állam tőkeemelésének eredményeként két új komp és két új személyhajó beszerzésével, a kisebb hajók felújításával, az online jegyvásárlás bevezetésével, a menetrend- és szolgáltatáskínálat további finomításával folytatódik – írta a hirbalaton.hu.

fotók: bahart.hu, pixabay.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!