Ünnepel a Bahart

A kompszolgáltatás július közepén érte el a félmilliós utasszámot, július végére pedig már a 700 ezer főt is meghaladta. A személyhajók is népszerűek, az utasok száma július végére elérte a 300 ezer főt, ami 50 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Az idei év eddigi legforgalmasabb napján több mint 17 ezer utast szállított a négy komp a Balaton északi és déli partja között, a szállított kerékpárok száma pedig közel 10 százalékos emelkedést mutat az előző évhez képest. Júliusban a kompokon szállított utasok száma a korábbi évek csúcsait is meghaladta. A személyhajózás idei legforgalmasabb napján 11 ezren hajóztak. A legkedveltebb járatok továbbra is a Fonyód–Badacsony (85 ezer utas utas) és a Siófok–Balatonfüred–Tihany (75 ezer) útvonal. A Bahart séta- és esti programhajóit eddig 70 ezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta- és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek.

Az idei augusztus jó néhány hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. A Bahart az idén is meghosszabbította a hajózási főidényt, így egészen augusztus 29-ig elérhetők a sűrűbb menetrenddel közlekedő járatok. Augusztus 29-ig az első komp Szántódrévből 6.40-kor, az utolsó 23.20-kor indul. A Tihanyrévből reggel 7.kor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak a kompok a két part között, a forgalom függvényében. Augusztus 19-én és 20-án várhatóan elindulnak a tűzijátéknéző hajók szerte a Balatonon.

Augusztus 12-én a balatonboglári kikötőben a Bahart Road Show várja az érdeklődőket, emellett augusztus közepéig küldhetők a társaság országos művészeti pályázatára az alkotások. Szeptember 18-án pedig a Bahart és más személyhajózási társaságok hajóinak együttállása, felvonulása látható a Balatonon.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!