Részletes térkép készült a Tisza-tóról

2021. augusztus 7.
Címkék :

A Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. részletes, minden turista számára praktikus térképet készített a Tisza-tóról, amelyet több szakmai szervezettel állítottak össze.

A térkép nemcsak a horgászok, hanem a vízen közlekedők és a kerékpárosok számára is készült, hiszen a tó területén található helységneveket, kikötőket, strandokat, viharjelző állomásokat, gátkapukat, folyamkilométer-táblákat, múzeumokat, valamint az egyes területek vízmélységét is jelölték. Emellett nem maradhattak ki a horgászhelyek sem.

A barátom, a Tisza-tó nevet viselő térkép segít eligazodni a tó különböző területein: jelöltünk rajta minden helységnevet, mint például a Tökös-lapos, az Ispán tava, a Gaznyilas vagy éppen az Ördög árok. Az egyes öblítőcsatornák nevét nemcsak számmal, hanem az eredeti elnevezésével is elláttuk, így az V-ös csatornát Aranyosi-öblítőcsatornaként, a VI-ost Rücskös-öblítőcsatornaként is meg lehet találni – mondta Hegedüs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. igazgatója.

A térkép készítésében az ELTE oktatói és hallgatói, a HNPI, a Kötivizig, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, valamint dr. Harka Ákos halbiológus is segédkezett.

A térképet várhatóan a horgászboltokban, később pedig több helyi turisztikai szolgáltatónál is meg lehet vásárolni – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!