Élen járnak a horgászok a környezetvédelemben

A poroszlói Szepesi Imre és a Tisza-tavi Sellő Horgász Egyesület úgy döntött, nagyobb gondot fordítanak a környezetvédelemre. Az üzlettulajdonos az egyszer használatos műanyag csalisdobozokat beszüntette, és „zöldebb” módszert vet be.

Régi probléma a sok hulladék a vízpartokon, ez ellen próbálnak tenni. Szepesi Imre jó néhány alkalommal szervezett már szemétszedést, kampányolt a környezetvédelem mellett. Most új ötlettel állt elő, márciustól kivonták a boltból az egyszer használatos műanyag dobozokat, amelyekben élő csali volt. Mindenki saját edénnyel tér be az üzletbe vagy papírzacskóban adagolják ki neki a terméket. Ezáltal közel hatezer egyszer használatos doboztól sikerült megóvni a környezetet.

A horgászok megértették a törekvésük lényegét, nem okoz nekik gondot az újfajta vásárlási szokások elsajátítása.

Mindezek mellett a beszállítótól kapott nagy kiszerelésű etetőanyagot hordókba töltik, a vevők saját vödrébe mérik ki, és a csomagolt helyett kedvezményesebb áron kínálják. Ezzel is arra sarkallva őket, hogy a környezetbarát megoldást válasszák.

További megoldásaik közé tartozik, hogy a tónál a horgokat, a forgókat, a kapcsokat és az apró kiegészítőket papírzacskóban adják át a vevőknek. A használt damiloknak pedig felállítottak egy átvevőhelyet, és később hasonlót terveznek a PET-palackoknak is – írta a heol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!