Itt a vízen úszó kemping!

A belga Tobias Knockaert és Kika Merlin tavalyi, fákra épített házakból épített hotelje után mos itt az újabb alternatív szálláshely, az úszó kemping. Rendesen, felállított sátrakkal, ahogy kell.

A páros „vlotkamp” projektjének fókuszában a kaland és a gyerekkori álmok megélése áll, miközben új turisztikai célponttal bővítik Flandria kínálatát. 2020-ban a „boomkamp” már rávilágított, hogy az embereket érdeklik az alternatív szálláshelyek, a koronavírus-járvány pedig fokozta az igényt a tömegtől szerparált kikapcsolódási formák iránt. Az utolsó csepp a pohárban a Nemzetközi Vöröskereszt ötlete volt, a szervezet ugyanis egy általa hasznosított tavon szeretett volna működtetni valami hasonlót, mint a fákra felhúzott házak.

Knockaert és Merlin nem aprózták el, odáig feszítették a húrt, hogy a vendégeknek saját maguknak kell beevezniük a szálláshelyükre, mert a lakóegységeket a parttól távol helyezték el. Az alapot biztosító – újrahasznosított műanyag hordókból és lehasznált autógumikból álló – stéget és a rá rögzített sátrat úgy tervezték meg, hogy azok a legextrémebb időjárási körülmények (például heves nyári vihar) esetén is megállják a helyüket. A megoldásra váró feladatok között ott volt még az áramellátás, a vészhelyzeti protokoll vagy épp a rögzítés kérdése. Utóbbira szimpla megoldás született, csak a ponton egyik sarkát horgonyozták le, így az mindig befordul a szél irányába.

A berendezés kevés tételből áll: franciaágy (a szükséges ágyneművel), némi dekoráció, két szék, asztal és a WC, amelybe mulcsot kell szórni. A komplexum ezen felül rendelkezik egy olyan kenuval, amit kerekesszékes vendég is tud használni, illetve a parton üzemel a bár.

fotók és forrás: designboom.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!