Megvan a hajó a világbajnoki döntőre

A párosverseny-világbajnokság szervezői június 21-én bejelentették, hogy a Fareast 28R vitorlást választották a Shenzhen Bao’an Match Cup (és így a világbajnokság döntője) hajójának.

A Fareast 28R terveit a Simonis-Voogd iroda rajzolta meg, a sanghaji székhelyű Far East Boats építi, a Word Sailing (a vitorlázás nemzetközi szervezete) pedig nemzetközi one-design osztályként ismeri el. A World Match Racing Tour és Shenzhen Bao’an kormányzata hosszan egyeztettek a döntés előtt, és már korábban megállapodtak abban, hogy 2021-től 2025-ig a Shenzhen Bao’an Match Cup lesz a párosverseny-világbajnokság döntője.

YouTube video

A Fareast 28R népszerű és bevált hajó a párosversenyzés világában, a WMRT eseményei közül például a malajziai Monsoon Cupon vetették már be. Nagy előnye, hogy Kínában készül, aminek köszönhetően nem kell messzire szállítani a WMRT miatt (a cég hét új testet épít a döntőre).

A Far East Boats 2002-ben alakult, eddig 18 000 tőkesúlyos és svertes vitorlást, versenyjachtot, katamaránt és merev aljú gumimotorost gyártott, hajói a világ ötven országában vannak jelen, a Sanghaj melletti üzemben akár havi 30-40 Fareast 28R is készülhet, ha arra van szükség (eddig több mint ötszázat értékesítettek belőle).

A Shenzhen Bao’an Match Cupot, mint a sorozat zárását 2021. december 15–19. között rendezik a kínai Sencsenben.

(fotók és forrás: wmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!