A Vitorlás térről rajtol a nemzetközi verseny

A 42. Tour de Hongrie második szakasza Balatonfüredről indul, és csak kontinentális vagy annál magasabb bejegyzésű csapatok, illetve nemzeti válogatottak indulhatnak rajta.

Az első Tour de Hongrie-t 1925-ben rendezték meg a magyar kerékpárosok a Tour de France mintájára. Az idei a 42. kiírás, és a körverseny kilencvenhat éves története során a hazai kerékpárosok szerezték meg a legtöbb győzelmet, tizenkilenc alkalommal nyert magyar versenyző az összetettben.

A Tour de Hongrie május 12-én Siófokon rajtol, az útja során hét megyét (Somogy, Veszprém, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Heves), illetve tizennyolc várost (köztük két megyeszékhelyt, Kaposvárt és Veszprémet, valamint a fővárost, Budapestet), összesen 113 települést érint.

Május 13-án, csütörtökön, Balatonfüredről rajtol a verseny 2. szakasza (Balatonfüred–Nagykanizsa – 183 km).
Rajt (Balatonfüred, Vitorlás tér): 13.15
Várható befutó (Nagykanizsa, Eötvös tér): 17.41

2004-ben volt először házigazda Balatonfüred a Tour de Hongrie-n, akkor a szlovák Prazdovsky nyerte a Balaton-parti sprintbefutót. Egy évvel később egyéni időfutam házigazdája volt a város.

A mezőny Füredről kisebb kitérőkkel délnyugat felé indul. Badacsonyt megkerülve Tapolcán, Sümegen, Hévízen és Zalakaroson át jutnak el a versenyzők a nagykanizsai befutóig. A száznyolcvanhárom kilométeres dombos szakasz során két hegyi és három gyorsasági részhajrán gyűjtögethetik a pontokat és a bónuszmásodperceket a kerékpárosok.

A Tour de Hongrie történetében hatodik alkalommal követhetik majd a nézők élő televíziós közvetítésen keresztül az eseményeket, a legnagyobb magyar kerékpárversenyt az M4Sport közvetíti élőben. A magyar körversenyről készült összefoglalók valamennyi kontinensen, több mint százötven országban lesznek láthatók – írta a balatonfured.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!