Videón, ahogy ripityára töri a mólót a szuperjacht

A 77 méteres motoros Sint Marteen-en, a Simpson-öbölben vált irányíthatatlanná, és eltrafálta a Sint Maarten Yacht Club mólóját. Kétszer.

A GO szuperjacht február 24-én kifelé tartott (volna) az öbölböl, amikor valamilyen számítógépes probléma miatt a kormányműve meghibásodott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hajó kis sebességgel haladt, illetve, hogy a mólón senki sem tartózkodott. Történt mindez 10:15 körül, nem sokkal később a GO már a helyén állt az Ile de Sol Marinában, de valószínű, hogy erre csak saját kísérőmotorosa és egyéb vízi járművek segítségével volt képes.

Michele Korteweg, a klub igazgatója: „a második ütközés okozott nagyobb kárt, és bár a törmeléket hamar összeszedtük, még hátra van a biztosító képviselőjének látogatása, illetve a sérült elemek mérnöki vizsgálata. Reméljük, hogy tartóoszlopok nem sérültek meg, és akkor hamar meglehet az újjáépítés. Kihívást jelent az összeg előteremtése, mert az egyelőre még nem tudjuk, hogy a jacht biztosítása fedezi-e a kárt vagy a helyreállítást.”

A GO szuperjacht 76.75 méter hosszú, 13,05 méter széles és 2008 bruttó regiszter tonnás.

A baleset balról:

YouTube video

A baleset a levegőből, felgyorsítva:

YouTube video

A baleset jobbról (itt látszik leginkább a kár mértéke, valamint hallatszik legjobban a fa recsegése):

YouTube video

fotó: thedailyherald.sx

forrás: superyachtnews.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!