Így léphetsz be a Vendée Globe versenyfalujába

2020. október 16.
Címkék :

Díjmentes, ám kötelező az előzetes regisztráció, és időben meg kell lépned, mert korlátozták a látogatók számát. Ehhez képest az egészségügyi előírások teljesítése már smafu.

Yves Auvinet, a szervező SAEM Vendée elnöke Les Sables d’Olonne polgármestere, Yannick Moreau társaságában október 6-án nyitotta meg az online rendszert, egyúttal ismertették a foglalási és egészségügyi szabályokat. Ezek alapján:
– a regisztráció ingyenes, de kötelező, vele párhuzamosan pedig le kell foglalni azt az időablakot, amikor szeretnéd megejteni a látogatást. Ezzel a rendszerrel biztosítják, hogy bármely időpillanatban egyszerre legfeljebb 5000 ember legyen a faluban.
– félórás ablakok közül lehet válogatni, az e-jegy háromórás ott-tartózkodásra jogosít.
– tizenegy éves kor fölött mindenkinek kötelező a maszk viselése, figyelni kell a távolságtartásra, számtalan ponton lesz kézfertőtlenítési lehetőség, meghatározott útvonalon lehet bejárni a területet.

Az idén tehát nem lesz ilyen:

Ami a rajt napját illeti:
– a nézők felsorakozhatnak a Csatorna partja mentén, de csak a falura érvényes szabályok betartásával: online regisztráció, maszkviselés, távolságtartás.
– jelen állás szerint 9000 embert engednek be a területre (ötezret a Chaume, négyezret a Les Sables oldalra).
– ötezer fő tekintheti meg a vízről a rajtot, hivatalos nézőhajókról.
A versenyfalu elemei:
– Vendée-kiállítás
– szponzorok kiállítói területe
– VOG-bár
– versenyközpont
– Carré du Globe: üzleti konferencia-központ és az élő rádióadások helyszíne.

(fotók és forrás: vendeeglobe.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!