Andalúziában ragadt a Kékszalag-győztes vitorlázó

Litkey Farkas a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban elrendelt szigorú intézkedések miatt Andalúziában ragadt. A 13-szoros Kékszalag-győztes vitorlázó legkésőbb május közepén, autóval tud elindulni Magyarországra.

Az 54 éves vitorlázó az M4 Sportnak azt mondta, Spanyolországban legfeljebb öt percre lehet kimenni az utcára, de a gyermekeknek teljes mértékben tilos elhagyni a lakhelyüket. Bár tengerparton vannak, hajós edzésekre nincs lehetőség, ő naponta 14 kilométert fut egy 200 méteres területen.

„Március 15-re készen voltunk a hajó technikai fejlesztésével, vártuk, hogy mikor kezdhetjük meg az edzéseket, de előbb a repülőutakat törölték, majd az eseményeket” – nyilatkozta a Soling hajóosztályban négyszeres világbajnok Litkey Farkas, hozzátéve, folyamatosan kapcsolatban vannak a konzulátussal, amely azt tanácsolta nekik, hogy még várjanak a hazaindulással, amelyre így május közepén kerülhet sor.

Litkey Farkas szerint júliusban biztosan nem lesz Kékszalag a Balatonon, mert a rendezőnek két hónap kell a felkészülésre. A hazai szövetség ugyanakkor szerinte elkötelezett a rendezés mellett, és Litkey abban bízik, hogy szeptemberben lesz lehetőség pótolni a versenyt.

A jövőre halasztott tokiói olimpia vitorlás eseményein várható magyar esélyekről úgy fogalmazott, Berecz Zsombor az egyéves csúsztatás ellenére érmet nyerhet a japán fővárosban. „Érdi Mária folyamatosan fejlődik, évről évre egyre jobb teljesítményt nyújt, a Vadnai testvérek pedig még ebben az időszakban is tudnak együtt edzeni, ami jelenleg nagyon kevés sportolónak adatik meg” – mondta Litkey, aki a saját pályafutásával kapcsolatban úgy véli, a Kékszalagon még tíz évig rajthoz tud állni, ezzel tervez is, Solingban pedig jó esélye van arra, hogy további világbajnoki címeket nyerjen – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!