Elmaradó versenyek, halasztott hajós események

Nincs olyan rendezvény a világon, amit ne érintene a kialakult járvány. Van, amit már lemondtak, van, amit csak elhalasztanak, de a helyzet mindenképpen komoly gazdasági károkat okoz mindenkinek. A rendezőknek, a kiállítóknak és a helyszíneknek is.

Ahogyan a hajózásban természetes és hétköznapokban is elsődleges szempont a biztonság és az emberélet, ez a rendezvényeken sem lehet máshogy. Lássuk tehát a közelgő eseményeket, illetve hogy a szervezők hogyan látják a közeljövőt.

St Barths Bucket
Eredeti dátum: 2020. március 19–22.
Új dátum: lemondva

A Bucket Stewards úgy döntött, hogy törli a 2020-as St Barths Bucketet. A gyorsuló globális járvánnyal kapcsolatos aggodalmak mellett logisztikailag is lehetetlenné vált, hogy biztonságos, gazdaságos és felelősségteljes versenyt rendezzenek. A francia kormányzati rendelkezések, a vitorlásszövetség útmutatása és a regatta kiszolgáló személyzetének nemzetközi utazási tilalma csak néhány volt a sok tényező közül, amelyek kikényszerítették ezt a döntést.

The Superyacht Show
Eredeti dátum: 2020. május 6–9.
Új dátum: lemondva

A barcelonai The Superyacht Show-t a Marina Port Vell Barcelonában rendezték volna. A spanyol hatóságok minden nyilvános rendezvény megtartását megtiltották, így a szervezőknek nem is volt más választásuk, mint az esemény törlése.

Palm Beach International Boat Show
Eredeti dátum: 2020. március 26–29.
Új dátum: még nincs, elhalasztva

A kormány ajánlásainak figyelembevételével – amelyek célja a tömeges összejövetelek felfüggesztése a fertőzés terjedésének megállítására – a meghirdetett rendezvényt elhalasztjuk. A látogatók, a közösség, a kiállítók és a személyzet egészsége, biztonsága kiemelt jelentőségű, ezért jelenleg West Palm Beach városával tárgyalunk egy új dátum kijelöléséről – jelezték közleményükben a szervezők.

The Palma Superyacht Show
Eredeti dátum: 2020. április 29.–május 3.
Új dátum: június 4–7.

A járvány fényében a szervezők úgy döntöttek, hogy a rendezvényt elhalasztják. Az új időpontot az egészségügyi minisztériummal folyamatosan egyeztetve, a kormányzat ajánlásai alapján határozták meg.

The MYBA Charter Show
Eredeti dátum: 2020. április 27–30.
Új dátum: lemondva

A Barcelonában tervezett szuperjachtcharter-kiállítás lemondása mindenkit szomorúan érintett, de a kiállítókkal egyeztetve úgy látják, hogy nem tudnák biztosítani sem a logisztikai feladatokat, sem a kiállítók és a látogatók biztonságát.

The Singapore Yacht Show
Eredeti dátum: 2020. március 19–22.
Új dátum: 2020. október

Úgy tűnik, hogy a helyzet egyelőre inkább romlik, de hiszünk benne, hogy hamarosan megállítjuk a járványt, rendeződnek a dolgok és októberben meg tudjuk tartani a rendezvényt. A pontos dátumot még egyeztetjük a helyszínnel, a ONE ° 15 Marina Sentosa Covval – mondták a szervezők.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!