A koronavírus a hajókiállításokra is hatással van

Délkelet-Ázsiában a boat show-k szervezői átérzik a felelősségük súlyát, és egymás után jelentik be saját rendezvényük elhalasztását vagy törlését.

Legutóbb a tajvani hajókiállításról érkezett ilyen hír, az illetékesek ugyanakkor reménykednek benne, hogy a március közepére tervezett Taiwan International Boat Show-t egy új időpontban, de még az idén pótolhatják.

Egy héttel korábban a Singapore Yacht Show-t tették át októberre (szintén márciusról), a szervezők nevében Andy Treadwell, a jogtulajdonos cég ügyvezetője nyilatkozott a helyzetről: „Tekintve a koronavírus terjedését, illetve az amiatt várható látogatószám-csökkenést, megkérdeztük nagyobb kiállítóinkat, mit szólnának az esemény elhalasztásához, ők pedig egyöntetűen támogatták az ötletet. Ha ehhez hozzávesszük, hogy felelősséggel tartozunk a boat show-ra érkezők és az azon dolgozók egészségi állapotáért, a döntés nem lehetett más, mint a halasztás. Az már csak a hab volt a tortán, hogy az Egészségügyi Minisztérium narancs színűre emelte a reagálási szintet, ami miatt nekünk is mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének megfékezésére. Nem tagadom, ez az egész komolyan befolyásolja az éves eredményünket, de ennyit meg kell tennünk, hogy ne veszélyeztessük embertársainkat.”

A Korea Boat Show-t és a Hong Kong Boat Show-t már korábban törölték, mostanság pedig Sanghajból Tokióból hallani olyan pletykákat, hogy keresik az alternatív dátumot őszre. Sok idejük nincs, a döntésnek hamarosan meg kell születnie – írta az ibinews.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!