Jelentős változások jönnek a 2024-es Cannes-i Hajókiállításon

A Vieux Port területén zajló munkálatokhoz apropóján a szervezők bejelentették, hogy a Port Canto kiállítótereit is áttervezik.

Szeptember 10. és 15. között ismét megrendezik a Cannes Yachting Festivalt, amely Európa legnagyobb vízi hajókiállítása és az északi féltekén az őszi hajókiállítási szezon hagyományos indítása, amelynek mind elrendezésében, mind lebonyolítási rendjében több változást vezetnek be a szervezők. A világ minden tájáról érkező 600 kiállító közel 700 egytestű, többtestű, merev, félmerev, új vagy használt vitorlást és motorost mutat be 5–50 méter között, a legújabb generációs felszerelések mellett.

Az idei év újdonságai
A Port Cantót főleg a motorcsónakoknak szentelik, majdnem annyi hajót állítanak ki ott, mint amennyi vitorlást a Port Vieux-ben (350 jacht). A látogatók most először körbejárhatják a Port Cantót, a kikötő 2,5 kilométeres körén még áttekinthetőbb lesz a kínálat. A hajók mellett bemutatják az ezekhez a hajóméretekhez megfelelő külmotorokat is. Ugyanitt 120 új, 10 méternél hosszabb vitorlást és körülbelül 50 már használt, 24 méter hosszú jachtot szintén kiállítanak. A látogatók a több motorizált központi résszel ellátott pontonnak köszönhetően könnyedén juthatnak majd el egyik részről a másikra, és a tengeri próbautak bonyolítása is egyszerűbb lesz.

A város szívében, a Port Vieux-ben mintegy 350 új, 10-50 méteres vízi jármű sorakozik fel a kiegészítők gyártói és a különféle szolgáltató cégek mellett. A nagy jachtok a szokásos helyükön, a Jetéénél és a Super Yachts Extensionnél kötnek ki.

Szembetűnő változások
– a főbejáratot a Croisette közelébe helyezik át, ahhoz a lépcsőhöz, amit a sztárok is használnak a Cannes-i Filmfesztiválon,
– a megajachtok motorgyáróit ezúttal a Palotával szemközti részen lehet majd megtalálni,
– új bejárat nyílik a Pantiero szívében (a Quai Max Laubeuf helyett) – ezt a látogatók, a újságírók és a kiállítók használhatják.

„Az idei az új lehetőségek éve a Cannes-i Hajókiállítás számára. Már most büszke vagyok a következő kiadásra, amellyel meglepjük kiállítóinkat és látogatóinkat. Fesztiválunk ismét csodálatos helyszínt biztosít a tengerek ékszerei számára, egyúttal bemutatja a hajóépítés egyedülálló eleganciáját és szakértőit” – lekendezett Sylvie Ernoult, a kiállítás igazgatója.

Hangulatfilm a 2023-as eseményről:

YouTube video

(forrás: ibinews.com, fotók: cannesexpo.com, yesicannes.com, xperiencefloridamarine.com, denisonyachting.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!