Új hajókiállítást készítenek elő Párizsban

Az első Nautic en Seine-t 2025 áprilisában tervezik megrendezni, a Nemzetközi Többtestű Kiállítással nagyjából egy időben, ami sűrű időszakot jelez előre.

A Fédérations des Industries Nautiquesre (FIN) 2025 tavaszán igen megterhelő néhány hét vár, hiszen a két esemény lebonyolítása óriási feladatot jelent. Különösen azért, mert a Nautic en Seine-t eredetileg 2024. október 15–20-ra tervezték, jelen állás szerint azonban az európai nyári szezon kezdetén kerül rá sor.

Az új, 2025-ös időpontokat a 2024-es Nemzetközi Többtestű Hajókiállításon (IMS) Jean-Paul Chapeleau, a FIN elnöke erősítette meg. A jövő évi, immár tizenhatodik IMS lesz az első, amelyet teljes egészében a FIN szervez, mivel az eddig a FIN és az M2 közös akciója volt.

La Grande Motte kikötőjében az idén mintegy 70 hajó vett részt a seregszemlén, ahol mintegy 150 kiállító volt jelen. A FIN 2023 szeptemberében szerezte meg az IMS-t, amikor annak fő szervezői úgy döntöttek, felhagynak a rendezvény futtatásával. A FIN azért lépett közbe, hogy a többtestű hajók – különösen a motorosok – piaca továbbra is rendelkezzen saját, egyedi kiállítással.

Ami a Cannes Yachting Festivalt illeti, „lesz némi fennakadást a következő három évben, amíg a kikötő átépítése folyik. De van megoldás, a 8–12 méter közötti kishajókat Port Cantóba költöztetjük át, a szuperjachtok némi átszervezéssel maradnak az eddigi helyükön. És egyelőre úgy fest, minden kiállító elégedett ezzel a felállással”.

(forrás: ibinews.com, fotók: catamarans-lagoon.com, boulognebillancourt.com, nauticexpo.com, Nautic en Seine)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!