Berecz Zsombor bronzérmes lett a vébén

Nagyot vitorlázott Berecz Zsombor a Finndigi-világbajnokság 6. napján. Az éremfutamon másodiknak ért célba, amivel megőrizte a dobogós helyét, és végeredményben a harmadik helyen végzett.

Az éremfutam előtt Josh Junior világbajnoki címe volt csak biztos, a második helyért viszont nagy volt a küzdelem Nicholas Heiner és Berecz Zsombor között.

Az első krajcbójánál nagy volt a tülekedés, szinte minden milliméterért meg kellett küzdeni. Nicholas Heiner fordult elsőnek, nem messze mögötte, ötödiknek jött Berecz Zsombor. Sokat nem változott a helyzet, a holland vezetett, a magyar feljött negyediknek és a 2. krajcszakasznál elszakadva a mezőnytől, balra ment. Jó döntésnek bizonyult Berecz Zsombor húzása, mert a top markhoz másodiknak ért fel, a holland pedig már mögötte vitorlázott.

Az újabb hátszeles részben az már biztosan látszott, hogy az első négyben az ausztrál, a magyar, a holland és a török végez, tehát az érem biztos Berecz Zsombornak, csak a színe maradt kérdéses. Az ezüsthöz kettővel kellett volna előznie a célban a hollandot. Mindent megpróbált, kockáztatott is, de felesleges rizikót nem akart vállalni. Az ausztrál Jake Lilley mögött második lett, a Heiner bejött harmadiknak, így Berecz Zsombor a bronzérmet szerezte meg – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!