Megépül a Titanic II.

2019. október 7.
Címkék :

Az elsüllyedt hajóóriás mása jó néhány éves csúszás után úgy tűnik, hogy 2022-re készülhet el.

Clive Palmer ausztrál üzletember, a Blue Star Line hajógyár tulajdonosa még 2006 áprilisában jelentette be, hogy tervezi megépíttetni a Titanic mását.

A munkálatok egy kínai hajógyárral, a CSC Jinlinggel közösen zajlanak, a hajó belső terét pedig a finn Deltamarin Ltd. hajógyár építi. Az eredeti hajó gyártója, a White Star Line-hoz igen hasonló nevű Blue Star Line hajógyár Steve Hall és Daniel Klistorner történész-tanácsadó Titanic-szakértőkkel működik együtt a minél pontosabb végeredmény érdekében. Érdekesség, hogy az egykori White Star Line-elnök, Bruce Ismay unokaöccse, Terry Ismay, illetve a nők jogaiért egykor elszántan küzdő Titanic-túlélő dédunokája, Helen Berzinger is a személyzet tagja lesz.

A több mint 160 millió dolláros hajóépítés évek óta zajlik, kisebb-nagyobb leállásokkal. 2014–2015-ben úgy tűnt, hogy végleg meghiúsul, olyannyira, hogy Palmer is lemondott a hajóról. Tavaly azonban a Blue Star Line kiadott egy közleményt, ami szerint az építkezést újrakezdték, és várhatóan 2022-ben elkészül a Titanic II.

Noha az eredeti hajó másolása a cél – annak 269 méteres hosszúságával, 28 méteres szélességével és egyéb paramétereivel –, egy jelentős különbség mégis lesz. Bár előreláthatólag 2022-ben vízre bocsátják, a Titanic-replika sosem fogja elhagyni a kikötőt, ugyanis hotelként fog működni.

Az eredeti hajóval legtöbb vonásában egyezni fog, így az étkezők, az első, a másod- és harmadosztályú kabinok, a törökfürdő, az edzőterem és az uszoda is az egykorinak megfelelő lesz, ahogy a míves falépcső is. Lesznek azonban új helyiségei, például a színházterem. A hajó 2400 szállóvendég fogadására lesz alkalmas, 900 fős személyzettel fog működni, és otthont ad majd egy interaktív Titanic-múzeumnak is – írta a femina.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!