Olcsóbb lett a balatoni pihenés

2023. szeptember 5.
Címkék :

Jelentősen kedvezőbb árak várják szeptembertől a Balatonra készülőket. Az őszi pihenés akár 15-30 százalékkal is olcsóbb lehet a főszezoninál, sokan emiatt már eleve ebben az időszakban érkeznek a tó partjára.

Az őszi vendégek aktívabbak, tudatosan keresik a minőségi vendéglátóhelyeket, vagyis a fogyasztási szokásaik jelentősen eltérnek a nyári utazókétól. A nyár nem kedvezett a forgalomnak, voltak napok, mikor a strandokon több gumicsizmát adtak el, mint lángost. Főként azok választják ezt az időszakot utazásra, akiket nem köt az őszi iskolakezdés. Ilyenkor a vendégek átlagéletkora megnő, kevesebb a gyerekek, a fiatal felnőtt és az egyetemista, miközben az idősebb baráti társaságok, a párok és a szingli utazók száma emelkedik a szállodákban. A tipikus őszi vendég fogyasztási szokásai jelentősen eltérnek a nyári átlagos utazó elvárásaitól. Ezt próbálják kihasználni a szállodák is a következő hónapokban.

Jelentős számban érkeznek a régióba ebben az időszakban az aktívabb pihenést, a természetjárást, a vitorlázást és a kerékpározást kedvelő turisták. Az idén tavasszal az ország legnagyobb földrajzi kiterjedésű és legkomplexebb kerékpáros turisztikai fejlesztési projektje zárult a Balatonnál. A teljes fejlesztési projekt 1,2 milliárd forint EU-s támogatásból és 150 milliós hazai forrásból valósult meg.

Az új utaknak és a tábláknak köszönhetően a tóparttól távolabb eső települések is jól bejárhatók. A bringás felfedezők útvonalának kijelölésében a BalatonBike365 applikáció is segédkezik, amely olyan szállásokat, éttermeket, cukrászdákat is megmutat, amelyek az őszi időszakban is nyitva vannak.

Az őszi vendégek sokszor igényesebbek az átlagnál, tudatosan keresik a minőségi, helyi alapanyagokat is használó vendéglátó egységeket. Megélénkül a borturizmus is, több ezren keresik fel a pincészeteket, szüreti fesztiválokat.

Azok a szállodák lesznek az inflációs környezet nyertesei, amelyek olyan csomagajánlatokat képesek a vendégeknek nyújtani, amelyeknek köszönhetően azt érzi a vendég, hogy „megspórolta” a drága éttermi étkezés költségeit. A reggelit, ebédet és vacsorát tartalmazó ajánlatok most sokkal kelendőbbek. Egy-egy ilyen menüt magában foglaló kétéjszakás balatoni kaland most 30 ezer forinttal is olcsóbb lehet annál, mint amennyiért augusztus közepén juthattak hozzá a turisták.

A magasabb árakért jobb minőséget várnak el a fogyasztók. Általában nem az adagok nagyságát nézik, ahogy ezt korábban tették, a többség szeretne igazán jót enni pénzéért.

fotók: hungarytoday.hu, bonusznapok.hu, balatonbiketour.com, funzine.hu, offbeatbudapest.com, diariesofmagazine.com

forrás: Balatoni Turizmus Szövetség

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!