A mezőny elején zártak legjobbjaink

Az enosimai világkupaversenyen szél hiányában elmaradt az éremfutamok jelentős része, így a szombaton kialakult állás lett a végeredmény, azaz Érdi Mári a 4., Berecz Zsombor pedig az 5. helyen végzett.

Nagyon sajnálom a medal race elmaradását, mert a brit Younggal nagyon közel álltunk egymáshoz és biztosan kitűnő tapasztalatokat szerezhettem volna a mezőnybeli match race versenyzésben – mondta Érdi Mári a hunsail.hu-nak. Sőt, kiváló vitorlázónknak esélye lett volna a verseny megnyerésére is. „Stresszesen kezdődött a verseny és csak az utolsó két napon versenyeztem úgy, ahogy azt elvárom magamtól.” Mári rajtjai saját bevallása szerint nem sikerültek túl jól, „mintha féltem volna a vonaltól és gyakran későn indítottam”. Azokban az esetekben, amikor időben indított, általában az első ötben ért fel a krajcbójához. Erősségei között említett ugyanakkor a pályán való helyezkedést és a szélfordulók kihasználását, valamint a sebessége is jó volt akár kis szélben, akár nagy szélben versenyzett.

A versenyt a tavalyi világbajnok belga Emma Plasschaert nyerte, a korábbi kétszeres világbajnok dán Anne-Marie Rindom és az ugyancsak világbajnok brit Alison Young előtt.

A szombaton futamot is nyert Berecz Zsombor végül az 5. helyen zárta a versenyt úgy, hogy a medal race-ben a 2. hely is elérhető lett volna. A megméretetést a holland Nicholas Heiner nyerte a horvát Olujic és a görög Mitakisz előtt.

Vadnai Benjamin ezúttal a 31. helyen végzett a laser standard osztályban, testvére, Jonatán viszont a 16. helyet érte el. Nyert a ciprusi Kontidesz az ausztrál Wearn és a francia Bernaz előtt. „Egy nagyon erős szeles világkupán vagyunk túl egy húzós szezon utolsó versenyeként. Számomra nem sikerült túl jól. Az előolimpiával együtt túl sok volt és kiégtem a világkupára. Viszont erre jó, hogy ketten vagyunk a mezőnyben, így most Joni villantott szépet.”

A férfi 470-esek között a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor kettős a 17. helyet szerezte meg úgy, hogy legjobb futameredményük egy 8. hely volt. Nyert az ausztrál Belcher–Ryan páros a spanyol Xammar–Rodriguez és a japán Doi–Kimura egység előtt – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!