Vitorlás hajót vásárolt egy kozmetikai cég

A Lush annak érdekében, hogy termékeit a lehető legkisebb szén-dioxid-kibocsátással juttassa el vásárlóihoz, meglepő újítással bővítette eszközparkját.

A cég egy hagyományos vitorlás hajót szerzett be, amely Portugáliából Poole-ba szállítja azokat a parafa tégelyeket, amelyeket a csomagolásmentes samponkorongok tárolására használhatunk. Mindezzel a célja, hogy csökkentse az alapanyagok és termékek szállításával járó szén-dioxid-kibocsátást. Egy szilárd samponkorong háromszor annyi hajmosásra elég, mint egy 250 ml-es hagyományos sampon, ráadásul teljes mértékben hulladékmentes. A regeneratív és higiénikus tárolás azonban nagyon fontos, ezért tervezték meg a parafa tégelyeket.


A Lush beszerzői csapata 2016-ban regeneratív megoldást keresett a samponkorongok tárolására, ekkor vették fel a kapcsolatot az Eco Intervention nevű portugál nonprofit szervezettel. A csoport az őshonos erdők védelmére és megőrzésére tanítja a helyi lakosokat; Cork Connections elnevezésű cégük hamarosan a Lush számára készített parafa tégelyeket, amelyek az Alentejo nevű régióból származtak. A portugál szállító kiválasztása után a Lush úgy döntött, az egész termelési lánc, de főleg a szállítás szén-dioxid-kibocsátását csökkentik – írta az nlc.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!