A Vadnai testvérek taroltak a világkupán

Hatalmas magyar sikerrel zárult a világkupaverseny Genovában: Vadnai Jonatán a második helyen kezdte a medal race-t és az elsőn fejezte be. A verseny utolsó futamát testvére, Benjamin nyerte, Jonatán az ötödik helyen futott be, ami elég volt ahhoz, az összetettben pontegyenlőséggel megnyerje a versenyt, karrierje addigi legnagyobb sikerét aratva.

Rendkívül szoros volt az állás az éremfutam előtt: az első hat közül bárki nyerhetett és az első kilenc közül bárki végezhetett érmes helyen. Nem indult túl jól a futam: a gyenge 6-7 csomós trükkös nyugati szélben mindkét magyar hajó a rendező hajó mellett rajtolt, ám Jonatánnak szinte azonnal büntetést kellett teljesítenie, amivel átmenetileg a mezőny végére esett vissza.

Ezzel együtt a bal oldalra kényszerült, ahonnan a 8. helyen ért fel az első bójához, sőt időközben 5. is volt, ami akkor aranyérmes pozíció volt. Vadnai Benjamin pedig tartósan a 6. helyen vitorlázott, de a bóját elsőként kerülte. A hátszélben Benjamin az első négy helyen haladt, Jonatán pedig a kilencediken. A bójánál Benjamin ismét vezetett, testvére a 8-9. helyen tartózkodott.


A második cirkálószakasztól folyamatosan változtak az érmesek, egy-egy helycsere átírta a virtuális dobogót. Jonatán feljött az 5. helyre, ami már az ő győzelmét jelentette. Az utolsó bójánál Benjamin visszavette a vezetést a trinidadi Lewistól, Jonatán tartotta az ötödik helyét, Tomasgaard pedig stabilan Kontides előtt haladt. Ez a sorrend a befutóig már nem változott, így Vadnai Jonatán eddigi pályafutása legnagyobb sikerét elérve megnyerte a világkupaversenyt Genovában – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!