Berecz Zsombor már a negyedik!

A magyar finnes világbajnok egy hellyel előrébb lépett, és a negyedik helyen áll, a szörfös Cholnoky Sára pedig ismét dobogón végzett.

Berecz Zsombor a döntő futamok utolsó napján még egy helyezést fogott az összetettben a csütörtök esti álláshoz képest, így a 4. pozícióból vághat neki az éremfutamnak. A pénteki versenynapon Zsombor a 14. és a 3. helyen végzett. „Az utolsó futamban jó rajttal, különösebb kockázat vállalása nélkül versenyeztem, akik megelőztek, a szélekről jöttek be – kommentálta Berecz Zsombor az utolsó napot. – Jó döntés volt Mallorcára jönni ilyen hosszú időre, sok tesztet futtattunk le, ennek eredményeként a tavalyi világbajnoki szettből már semmit sem használunk”.

„A sok sárga lap miatt nehéz verseny van mögöttem, amit fel kell dolgozni, nehéz volt motiváltnak lenni egy idő után, de amiért jöttünk, többnyire sikerült elérnünk” – összegezte a mallorcai versenyt Érdi Mári, aki egy 8. és egy 45. hellyel, összetettben pedig a 34. helyen zárta a Trofeo Princesa Sofiát. „A pénteki első futamban nagyon jó rajt után a 10. helyen kerültem az első bóját.” A következő menetben pedig olyan történt, ami talán még sosem világversenyen: Mári mögött az első bójavételnél senki nem kanyarodott. „Kockázatot vállaltam, nem jött be.” Mindez persze már a három sárga lap után, az utolsó futamban történt, amikor világossá vált, hogy ebből a versenyből nagy eredmény nem nagyon jön ki.

Gyapjasék az utolsó napon egy 10. és egy 22. helyet futottak, így az összetettben a 18. pozícióban zártak. Ez a tavalyi 24. helyezéshez mérten jelentős előrelépés, ahogy a férfi Laser Standardban versenyző Vadnai Jonatán számára is, aki a múlt évi 69. után az idén a 31. helyen végzett. Testvére, Benjamin pechesen versenyzett, vitorlaszakadás is hátráltatta, így bár Jonatánhoz hasonlóan futamot nyert, végül a 35. helyen zárta a Trofeót – tavaly a 23. helyen fejezte be a versenyt.

A Nacra17 repülő katamaránok között Virág Flóra és Molnár Dávid az 54. helyen zárt az 59 egység között, az utolsó napon több helyet is javítottak a korábbi trendnél jobb helyezéseikkel. A szörfösök között a női RS:X osztályban Cholnoky Sára a csütörtöki két 3. helye után pénteken is futott egy bronzos futamot, így összetettben a 14. helyen végzett a 49 fős mezőnyben. A férfiaknál Gádorfalvi Áron a 19., Sánta Bence pedig a 28. helyen zárta a világ egyik legkeményebb versenyét – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!