Vadnai Jonatán is futamgyőzelemnek örülhetett

Ismét magyar futamgyőzelem született a Trofeo Princesa Sofián, a második napon Vadnai Jonatán nyerte meg csoportja negyedik futamát.


Szintén a férfi Laser Standard osztályban született meg Palma de Mallorcán a második magyar futamgyőzelem, ezúttal Vadnai Jonatán nyert. „Lúvból indítottam, lerohantam pár hajót alattam, és onnan átmentem majdnem már a bal oldalra, hogy fogjam a mezőnyt, meg pozitív is volt, de jobbról elcsúsztak néhányan. Ötödiknek értem fel, 4. voltam raumban, a hátszélbójánál már vezettem. Onnan pedig mezőnyfogás volt” – vázolta Jonatán a győzelmet. Ezzel és a megelőző futamban elért 30. helyével a hétfő esti 77. helyről a 61.-re jött fel, ami már aranycsoportos pozíció a 187 fős mezőnyben. Benjamin az első futamban elért győzelem után kedden a 10. és a 12. helyen futott célba, így a hétfő esti 33. helyről a 20.-ra lépett előre.

A női Laser osztályban Érdi Mári a harmadik futamban az 5. helyen vitorlázva megkapta a második sárga lapját, így a negyedik futamban elért 10. helyezéssel összetettben a 26. pozícióban zárta a selejtezőket. „Néhány kisebb hibát elkövettem a futamok során, de a sebességem jó, a rajtok jól sikerülnek, mentálisan rendben vagyok, bizakodva várom az első aranycsoportos futamokat, amelyek általában eléggé át szokták rendezni a mezőnyt” – kommentálta a selejtezőket Érdi Mári.


Berecz Zsombor hétfőn 8. és 5., kedden 5. és 8. helyen zárta a futamokat. „Jó a sebessége, jó állapotban van, ebben a szélben a túlélés a cél, ami remekül sikerül Zsombornak” – mondta a magyar világbajnok edzője, Kelemen Tamás az első két napról. A finnesek listájának élén az új-zélandi Andrew Maloney áll, a brit Giles Scott és a szintén új-zélandi Josh Junior előtt, Berecz Zsombor a 13.

Gyapjasék 8 pozíciót javítottak a keddi 4. és 11. helyükkel a hétfő esti 22. helyezésen, így a 14. pozícióban állnak kedden négy futam után. „Másfél órás várakozás után érkezett meg a 7-8, néha 9 csomóig is felmenő seebreeze, az első futamban végig elöl, a 4-6. helyeken vitorlázva jó sebességgel, jól tudtunk kibontakozni a mezőnyben, és sikerült a 4. helyen befutni úgy, hogy egyik-másik felszerelésünk nem éppen gyenge szeles volt” – mondta Gyapjas Balázs a hunsail.hu beszámolója szerint.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!