Vadnai Benjamin futamgyőzelemmel indított

Vadnai Benjamin megnyerte az első futamot Palmán, az 50. Trofeo Princesa Sofia versenyen, a világbajnok Berecz Zsombor pedig egy 8. és egy 5. hellyel indította a versenyt.

A férfi Laser Standard osztályban Vadnai Benjamin nyerte csoportjának első futamát. „Nagyon sok vízi halasztás után jött az instabil 10 csomós termik. Nagyjából 20 fokokat lengett es végig balról frissült. Az első futamban tartottam is magam ehhez, de a másodikban ahogy ment le a nap, már a jobb oldal felé kacsingattam, ami nagy hiba volt. Nagyon jó sebességgel közlekedem minden szakaszban, érzem, hogy sokkal jobban mozgok a mezőnyben, mint fél éve a japán világkupán. Várom, hogy más szélviszonyokban is megmérettessem magam a következő napokban” – foglalta össze Benjamin az első nap történéseit. Benjamin a második futamban a 26. helyen ért célba, így összesítésben a 33. pozíciót foglalja el. Testvére, Jonatán az első két futamban a 32. és a 22. helyen futott, így a 186 fős mezőnyben a 77. helyen áll.

A női Laser Radial mezőnyét két részre osztották, s mindkét csoportnak két futamot rendeztek. Érdi Mári a 14. és a 12. helyen futott célba, így összetettben a 20. helyen áll.

Finndingi osztályban a világbajnok Berecz Zsombor egy 8. és egy 5. helyezést ért el. A 86 fős finnes mezőnyt is két csoportra osztották, így Berecz a 10. helyen áll az összesítésben.


A szintén két részben versenyző férfi 470-es osztályban a Gyapjas Balázs–Gyapjas Zsombor egység az első napot követően a 22. helyen áll az összetettben, miután a 19. és a 6. helyen futottak be. A vegyes felállású repülő katamarán Nacra17 osztályban Virág Flóra és Molnár Dávid az 56. helyen áll három futam után a szintén két csoportban selejtező 59 egység között. A magyar hajó 24., 28. és még egy 28. helyet ért el a futamokban – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!