San Remóban szálltak vízre a Gyapjas testvérek

2019. február 22.
Címkék :

Az idei Európa-bajnokság helyszínén, erős mezőnyt felvonultató Carnival Race-en Gyapjasék a középmezőnyben állnak.


A rajthoz álló 47 egység között szép számmal szerepelnek a nemzetközi mezőny topversenyzői is. Indul a legfrissebb világranglistán a férfiak mezőnyének első húsz helyezettje közül hét egység – közöttük a pályafutásának legjobb helyére előre lépő, 13. magyar hajó –, valamint a női világranglista első 20 egysége közül négy.

Az első nap a gyenge, 6-9 csomós szélben az erős mezőnyben a magyar egység az első futamban a 18. helyen ért célba. „A rajtnál körülöttünk mindenki kint volt, mi nem, de így nem sok terület maradt a kibontakozásra” – érzékeltette Gyapjas Balázs, hogy a mezőny finoman szólva sem fegyelmezett. A második futamban stratégiát váltottak és mentek ők is, de kiírták őket BFD-vel az egyébként megnyert futamból. Így az összetett listán a 36. helyen tartózkodnak. „De legalább jó futamot vitorláztunk. Ez a verseny nem kiemelt célverseny 2019-ben, de akkor is rossz, ha az ember korai rajtot kap” tették hozzá.

Főleg úgy, hogy a rendezőség nemigen tudja kontrollálni a mezőnyt, előfordult, hogy az ötödik általános visszahívás után inkább elengedik a rajtot úgy, hogy 20 hajó van kint, közülük ötöt felírnak, a többi meg mehet, emellett a rajtvonalak és a pályák mérete sem optimális – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!