Június elején jön a Nemzeti Regatta

A Bahart a társszervezőkkel (Magyar Vitorlás Szövetség, Siófok városa) közösen kihirdette az idei esemény időpontját: a IV. Nemzeti Regattát június 1–2-án rendezik Siófokon, a Mol Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként.

Mivel a helyszíni infrastruktúra korlátokat szab a lebonyolítás tekintetében, így az első 50 település nevezését tudják fogadni a szervezők. Ahogy eddig minden évben, idén is Ördög Nóra lesz a rendezvény háziasszonya és Borbély Ferenc a házigazda, egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora.

2019-ben is számos programmal, színpadi produkcióval és koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat: a rendezvényen többek között fellép a Hooligans, Péterfy Bori és a Love Band, Vastag Csaba, valamint az Irigy Hónaljmirigy. Az eseménnyel kapcsolatban a nevezni kívánó települések, illetve az érdeklődők számára folyamatos naprakész tájékoztatást ad a fesztivál honlapja, a www.nemzetiregatta.hu.

Nem muszáj szert tenni vitorlázó tudásra sem, hiszen mind a vitorlásokat, mind a szakképzett kormányosokat a szervezők biztosítják a települési csapatok számára. Tavaly a települések vitorlásversenyén Balatonkenese vitte el az első helyért járó díjat, így a Bahart Nemzeti Regatta nevű hajója a 2019-es hajózási szezonban Balatonkenese nevét viseli. Az idén is lesz sárkányhajóverseny a Sió-csatornán: e megmérettetésen tavaly már 20 település indult, az első helyezett az újonc Paks városa lett.

(Fotó: nemzetiregatta.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!