Átkelés az Atlanti-óceánon egy hordóval

Útnak indult a 71 éves francia Jean-Jacques Savin, aki fejébe vette, hogy a Kanári-szigetekről egy spéci bunkerré alakított, gyantával bevont hordóban keresztülszeli az Atlanti-óceánt, és eljut a Karib-szigetekre. A terve az, hogy három hónap alatt teljesíti az utat.

Az indulás előtt Savin úgy nyilatkozott, hogy 2-3 kilométert akar megtenni óránként, a táv a legközelebbi Karib-szigetig pedig nagyjából 4500 kilométer.

Savin a francia orvos Alain Bombard könyvein inspirálódva döntött úgy, hogy nekivág a nem mindennapi kalandnak. Bombard 1952-ben minimális élelemmel és vízzel evickélt át az óceánon egy felfújható csónakkal, hónapokig planktonon és halakon élve.

Savinnak azért nem kell majd ennyire mostoha körülmények közt imbolyognia: a 3 méter hosszú hordóban egy 6 négyzetméteres lakóteret alakítottak ki számára, konyhával, alvófülkével és tárolóhelyiséggel, a kabin alján pedig egy kisebb csapóajtóval, amin keresztül horgászni is tud majd.

A kalandor, aki fiatalon katonai ejtőernyősként és pilótaként is szolgált, még kedvenc boraiból is vitt magával egy válogatást, hogy legyen miből kortyolnia újévkor, és a január 14-én esedékes születésnapján. Az utazás 60 ezer euróba kerül, jelentős részben szponzorok és közösségi kampányok fedezik a költségeket – írta a 444.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!