Olimpiai láng az Atlanti-óceánon: részletek az útról

2024. április 15.
Címkék :

Június 7-én nagy kalandra indul a 2024-es párizsi olimpia lángja: Brestből indulva vitorlázva szeli át az Atlanti-óceánt.

Történelme során először az olimpiai láng kizárólag a szél erejével szeli át az Atlanti-óceánt, méghozzá a világ egyik leggyorsabb hajójának fedélzetén. A tervezett program szerint a június 7–15. között megvalósuló út Bretagne és Guadeloupe „a francia büszkeség bemutatója”, míg június 16-án a Pointe-a-Pitre és Fort-de-France közötti átkelés „az Antillák sportolóinak sikereit ünnepli”. Az út ideje alatt a szárazföldön franciák milliói vehetnek részt a Relais des Oceans-ban, egy iskolákban terjesztett oktatási programnak köszönhetően, sőt, virtuális regattán is részt vehetnek, ahol megpróbálhatják legyőzni a Maxi Banque Populaire XI-et.

A Párizs 2024 programban egyedülálló csapatot állítottak össze, összehozva a sport, a kultúra, a művészet és a gasztronómia figyelemre méltó személyiségeit, akiket úgy választottak ki, hogy megdobogtassák a közönség szívét, egyúttal bemutassák a francia kiválóságot: Armel Le Cleac’h és Sebastien Josse mellett négy olyan ember lesz része a legénységnek, akik már eddig is lenyűgöző rekordokat értek el, vagy komoly potenciáljuk van. Rajtuk kívül Tony Estanguet, a Párizs 2024 elnöke és a Maxi Banque Populaire XI keresztapja is a fedélzeten tartózkodik majd.

(forrás: voile.banquepopulaire.fr, fotók: voile.banquepopulaire.fr, sportetsociete.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!