Böröcz Bence nemzetközi versenybíró lett

A versenybírók között hatalmas elismerés érte a magyar vitorlázást: Böröcz Bencét a World Sailing a világ vezető vitorlás versenybíróinak szűk körébe választotta.

A kijelölés komoly felelősséget jelent, hiszen a kiválasztott bírók tevékenysége példaként is tekinthető, ami irányt mutat a többiek számára – mondta a hunsail.hu-nak Böröcz Bence, akit a World Sailing (WS) a két minősített csoport egyikének, a vezető versenybírók csoportjának tagjává választotta két évre. Ezzel a döntéssel a WS a világ mintegy 350 nemzetközi versenybírója közül 28 szakembert választott a két csoport valamelyikébe.

A lapunkba, az Aqua Magazinba állandóan publikáló Böröcz Bence 2009-ben tette le a nemzeti bírói vizsgát és 2012 óta nemzetközi versenybíró. „Tíz év folyamatos munkájának elismeréseként tekintek arra, hogy a sportág nemzetközi irányító szervezete a világ vezető versenybírói közé választott” – írja blogján az immár vezető nemzetközi versenybíró szakember. Amellett, hogy érdekelte a bíráskodás, a versenybírói karrier elindításában az is közrejátszott, hogy egyetemi tanulmányai miatt nem tudott vállalni egy olimpiai felkészülési programot, így versenybíróként látta elérhetőnek, hogy a nemzetközi vitorlás versenyzés legmagasabb szintű körforgásában részt vegyen.

Ezzel a nagy nemzetközi versenyeken való szereplésekben eddig sem szűkölködő – ott volt Aarhusban a kvótaszerző összevont világbajnokságon augusztusban, a riói paralimpián 2016-ban és az idei világkupadöntőn Marseille-ben júniusban – magyar szakember szintet lépett és akár Berecz Zsombor vagy Érdi Mári tokiói olimpiai futamain is lehet bíró vagy éremfutamaikon döntőbíró.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!