Magyar legénység indul a Sydney–Hobarton

A hazai vitorlássport történetében először egy magyar legénység is elindul a világ egyik leghíresebb tengeri vitorlásversenyén, a 74. Rolex Sydney–Hobart regattán.


A csapat tagja Király Zsolt, Ormándlaki Áron, Czap Zoltán, Újvári Gábor vagy Mónus Gyula. Ormándlaki Áron „Roni” számos alkalommal tagja volt Litkey Farkas Kékszalag-győztes legénységének, Czap Zoltán az idén megnyerte a tengeri nagyhajós magyar bajnokságot, míg Király Zsolt a Centomiglia, illetve a Genfi-tavon megrendezett Bol d’Or Mirabaud többszörös győztese, aki öt éven belül elért harmadik győzelme után megtarthatta a legjobb egytestű hajó kormányosának járó Bol de Vermeil kupát.


A csapat tagjai régóta szerették volna kipróbálni magukat a déli tengereken is. Az Ausztrália vitorlás fővárosából, Sydneyből startoló és Tasmánia fővárosában célba érő Sydney–Hobart Yacht Race szép kihívásnak ígérkezik arra, hogy a 12-14 tagú, főként magyarokból álló legénység egy erős nemzetközi mezőnyben is megmutassa vitorlázó tudását.

Király Zsolt

Az M3 Team Hungary az első magyar vitorláscsapat, amelynek nevezését elfogadták az ausztrál szervezők, akik október végén 92 indulót jelentettek be. A magyarok hajója, az 52 lábas TP52-es egytestű vitorlás jelenleg Melbourne-ben horgonyoz.
A 74. Rolex Sydney–Hobart Yacht Race a szokásoknak megfelelően december 26-án rajtol a Sydney Harborból és 628 tengeri mérföld megtétele után, 2-3 nap múlva ér célba Hobartban. Az ünnepélyes eredményhirdetést december 31-én tartják Hobartban.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!