Különleges fürdőkomplexum Japánban

2018. október 11.
Címkék :

A világ egyik legkülönlegesebb spabirodalmában, a Tokióhoz közeli Hakone Kowakien Yunessun komplexumban meg lehet mártózni kávéban, zöld teában, vörösborban, de a híres ázsiai levesben, a ramenben is. De még így is az őszi tájra néző, kültéri, forró vizes fürdőrész az egyik legkedveltebb.

A japán fürdők kicsit más hagyományok szerint rendeződnek, mint az itthoniak. Mivel Japánban kevés olyan hely van, ahol ne bugyogna fel valamilyen meleg vizű forrás, országszerte sok olyan kisváros van, ami egy az egyben fürdővárossá alakult egy nagy központi fürdőházzal és sok apró szálláshellyel és étteremmel.

A Tokióhoz közeli Hakone Kowakien Yunessun fürdőkomplexum egy kicsit csavart a forrásvizek tartalmán, hogy még hívogatóbbá és egyedivé tegye a szolgáltatásait. A létesítményben különböző „tematikus medencék” találhatók, úszkálhatunk egy sötét barlangban, ahol csak a világító halak foszforeszkálnak, de megmártózhatunk zöld teában, kávéban, vörösborban és tésztalevesben is.

A tulajdonosok szerint a különböző vizekben olyan antioxidánsokat találni, amelyek jótékonyan hatnak a bőrre, enyhíthetik a ráncokat és tisztító hatásuk is van. A gyógyhely egy hatalmas szórakoztató park is, nem hiányoznak belőle a különféle szaunák, csúszdák és úszómedencék sem.

De mindezen érdekességek ellenére, a Hakone Nemzeti Park legkedveltebb része a 40 méter hosszú szabadtéri panorámamedence, amelyből csodálatos a kilátás az őszi színekben játszó, vagy éppen hó- és ködfedte hegyekre és erdőre – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!